Söndagen!

Idag åker vi ner till Strömstad! Yay! Till en början var det väldigt osäkert om vi skulle komma iväg men det blev så till slut. Vi åker ju ner varje år så det skulle kännas konstigt om vi skulle skippa det i år. Imorgon så är det 23 grader och strålande sol! Kommer nog tillbringa hela dagen med att sola på klipporna och beundra utsikten. I can't wait!

Heerå!

Idag är det tisdag!

Och absolut ingenting på televisionen. Jag har tankat hem Monty Python Live at Hollywood så det blir nog kanske den. Någon roligare show får man leta efter! Men nog om mina planer för de återstående timmarna av dagen. Idag så har jag haft huset för mig själv så då gjorde jag...ingenting. Kom upp ganska sent så då blir det alltid svårare att komma igång. Eller förresten, jag har pysslat med den andra bloggen. Ta kort, redigera m.m. tar mycket längre tid än vad man kan tro! Och sen så hjälper det inte direkt att ha en förståndshandikappad dator. Jag blir snart fullkomligt galen på denna märkliga apparat! Gah!

Men vid 5 tiden då båda päronen befann sig hemma så åkte vi in till Sala och skulle plocka upp Johan. Idag var det dags för att skriva på hyreskontraktet. Fast jag var inte med när den stora händelsen skedde, utan jag satt ute i bilen och sov. Jag ska väl egentligen inte vara trött men tyvärr så kan jag inte göra något åt det. Jag skyller på vädret!

Ne, nu drar jag. Heeeeeeeeeråå (Typiskt Johanna adjö)

http://www.tomrichmond.com/blog/wp-content/uploads/2007/12/monty-python.jpg

Måndagen

Här sitter jag och dricker en kopp thé och lyssnar på John Mayers senaste live-cd. Han är bara så fenomenal och jag tröttnar aldrig. Men jag har inte suttit och fascinerats av honom hela dagen heller, jag kom nyss hem från mormor efter att ha kluppit gräset där. Men jag fick dåligt samvete då jag klippte sönder en liten groda och en fågel (död, hoppas jag). Men då jag inte har mina andra ögon på mig så är tillvaron mycket dimmigare. Så jag skyller på det!

Imorgon så ska jag, mamma och pappa följa med min bror Johan och hans Maria och titta på deras lilla hus som dem ska flytta in i början av oktober. Jag är så glad för deras skull att de slipper den senila, rökande, konstiga, påträngande tanten i våningen under.

Snart börjar CSI NY så då blir det tv-tittande med mor min. Men jag vet inte om jag lyckas slita mig ifrån my man, John.

Herrå!

Katrineholm

Igår så tog jag, mamma, pappa och Jesper bilen ner till Katrineholm för att hälsa på några vi känner, viket vi gör varje år. Vi plockade upp Jeppe i Västerås vid elva och sedan var vi framme vid ett, det är inte så himla långt bort med andra ord. Pappa pinglade över till värden för dagens ståhej så att han kunde hämta oss med "färjan" som man måste åka på för att komma över till deras lilla egna ö. Tänk vad härligt att bo så! Vi stannade där i 3 timmar för att sedan bege sig hemåt.

Men vi gjorde några stopp på väge, förstås. När man har några shoppinggalna familjemedlemmar så blir det lätt så. Så det blev destination Tuna park där jag tyvärr inte hittade något men brodern min hittade en tröja och mamma lite smått och gott. Sedan blev det självklart en Maxburgare för att avsluta Eskilstuna-besöket.

Nästa anhalt blev Västerås där vi skulle hälsa på lilla Alva som fått en liten kanin. Så himla söt var den, och liten! Hon har fått det fina namnet Rosalinn och är en liten dvärgvädur. Ibland blir man blir man bra sugen att ha en liten plutt bara för att titta på, men jag får nöja mig med min Minor. När vi väl hade glott klart så dumpade vi av Jesper och sedan åkte vi hemåt efter en hyfsat lång dag!


Vi hittade på ett kalkbrott i Vingåker


Jesper ville dokumentera


Dem som vi var och hälsade på har en liten Hugo


Och Alvas kanin som var omöjlig att fota då den rörde på sig hela tiden

Lördagen

Hej alla! Idag så kom det en mycket speciell gäst hem till mig, nämligen solen! Så jag passade på att sitta ute en liten stund (tre timmar). Men istället för att bara sitta och stirra ut över åkrarna så tog jag tag i körkortsboken för att bli något smartare. Jag har verkligen gått in för att få det där rosa plastkortet med ett mugshot på mig. Om jag vill ha ett jobb (något som jag absolut vill ha inom en snar framtid) så måste jag automatiskt ha ett körkort, det är ju självklart. Jag har skjutit upp det i snart ett år då jag alltid trott att det skulle vara helt omöjligt för mig att köra bil. Första tanken var alltid att jag skulle köra över någon men nu när jag läst om lamell-skivan, dragläget, start i backe och fickparkeringen så känner jag mig mer säker än någonsin! Teoriprovet är jag inte nå orolig för då jag har en samarbetsvänlig hjärna som kommer ihåg vart enda ord åt mig.

Idag så ringde min klon, även kallad Alva (6 år) ,som är min systerdotter, för att berätta att hon skaffat sig en liten kanin som ska heta Rosalinn.  Hon ville också berätta att torrfodret luktar "vedervärdigt", som hon snyggt beskrev det.

På eftermiddagen så bestämde jag och min mamma att vi skulle sno ihop en hallonkaka då vi ändå har så mycket hallon. Vanligtvis så brukar jag baka och mamma plocka hallonen men idag så gjorde vi tvärtom. Jag gjorde mitt jobb utomordentligt, tycker jag iallfall, medans mamma gjorde sitt, ja, mindre bra. Kakan ska stå inne i 25 minuter, men när väl timern började pipa så hade kakan samma konsistens som en soppa. Något galet måste ha hänt under förberedelserna.

Nu ikväll så kom även min broder Jesper hem för att hälsa på. Men jag tror nog inte att man kan kalla det för  " att hälsa på" för att så fort han kommer hem så springer han ut  till kontoret (numera ett gästhus) och spelar av sig på trummorna och sedan dröjer det inte länge innan han drar iväg till sina compadres. Det kanske är mig han flyr ifrån? Jag är inte ett föga förvånad.

Och äntligen är det lördag! Jippie! (För er som inte förstår min glädje; Lördag = Las Vegas)

Update: Serien har tydligen lagts ner så det blir inga fler lördagar med Las Vegas.

Ha en trevlig fortsatt lördagkväll, dock inte jag.

Ciaoo!

Torsdagen

Här sitter jag och fascineras av hur otroligt bra den nya Keane singeln är. Och jag fascineras av det otroligt tråkiga vädret som vi har. Kan det inte vara sol och varmt när det väl är sommar? Och varför inte året om? Men det är väl bara önsketänkande.

Idag har det iallafall blivit lite gjort. Jag klev upp vid 10 tiden och slängde lite kallt vatten på ansiktet för att  vakna till. Jag har kommit in i en ond cirkel där jag är vaken nätterna långa och sover bort halva dagen. Jag måste nog ta itu med det där.  Efter det smått chockartade uppvaknandet så tog jag itu med min systerblogg som havererade igår kväll. När det  väl var gjort så gjorde jag klart denna blogg så att den fick ett någelunda  överkomligt utseende. Nu så var bloggbesvären avklarade som jag grubblat på hela natten.

Annars så har jag plockat ner och vikt alla mina 154596 tröjor och dylikt som låg på min soffa här inne på mitt "kontor". En ganska så stor bedrift anser jag. Sedan så har jag lagat mat, det blev en kulinarisk  tomatsoppa och för inte allt för länge sedan så åt jag pasta med skinksås. Mums!

Hur kvällen ter sig så vet jag inte, absolut inget på tv så det kanske blir en film. Håller på att ta mig igenom "Det våras för..."-filmerna och jag har betat av två. Tror nog att det blir lite popcorn och "Det våras för rymden" lite senare!


 

Raindrops keep on falling...Ajöss!


Hej!

Tanken slog mig igår att jag kanske skulle skaffa mig en blogg där jag skriver lite mer om mig och min vardag. Sagt och gjort!

RSS 2.0