Fint Johanna, fint.Konstverk skapat av mig den 20 augusti 2005.

Pic's

Nu så har jag äntligen skickat efter lite kort från studenten som stundade för ett bra tag sedan. Som man fint brukar säga: allt tar sin tid. Denna gång 9 månader. Så kan det vara ibland!
A walk down memory lane

Harekaninerna och Superjensorna! Vi måste ses snart! Nu helst!


Jungle boogie

Frukost är ett underskattat mål, nuförtiden så är det nog bland det godaste jag vet. Speciellt om jag får avnjuta Ångbageriets goda russinfrallor. Skulle nästan kunna påstå att det är godare än en pizza. Men bara nästan.

Jag är inne på slutfasen av teorin för körkortet. Det känns bra måste jag erkänna. Sen är det bra att jag kommer ihåg allt jag läser (I'm a genius). Sedan så blir allt mycket roligare när man använder Road Quiz. Igår fick jag en bugg så att det var bara älgar på vägen istället för bilar. Sånt tycker jag är roligt.

Vad händer annars idag då? Jag ska fortsätta att gnugga mina geniknölar som jag redan påbörjade igår. Världens bästa Sazzo fyller idag (Saz, jag vill ha 20 öl tack) och Nina & Jag håller på att planera hur vi ska fira jäntan. Längtar gör jag vilket som. Jag tycker inte om uttrycket "jag älskar mina vänner" men det gör jag tamefan. Lovisa, Nina och Sandra, ni är de bästa som finns!

Nä, nu drar jag, härrå!


Buuuuurn baby buuuuurn

Jag har nog hittat världens bästa album på mitt älskade Spotify, Classic 70's Disco hits. Det är så löjligt bra så det är inte sant. Ville bara tala om det.

Ett tag sedan sist men nu är datorn min frisk och kry. Det tackar jag Jesper för! Så nu kan jag återgå till mitt normala bloggande. Hurra!

Då vi inte kunde sitta i vårat vanliga matrum så gjorde vi fint i våran hall istället då det var schlagernight. Trevligt måste jag säga!

Tingeling tingeling

Blä för att min dator är konstig. Lite mer blä för att det varit inbrott hemma hos min kompis Nina här i byn. Usch. Fy. Lite mer blä. Aja, det blir lite svårt för mig att skriva här i bloggen då datorn min är ur funktion. Men förhoppningsvis blir den fixad snart, hörs då!

Schlagerlördag

Lördag är det minsann och det är dags för schlagerfinal. Ska jag vara ärlig så är jag inte speciellt intresserad men ni vet, man tittar "bara för att". Mamma och jag får sällskap av Johan & Maria så det kommer bli trevligt! Jag har bestämt vad vi ska äta för gott (fylld fläskfilé som är panerad i parmesan) och vi ska även roa oss med Rappa kalja. Som sagt: trevligt. 

Bakat har jag även hunnit med idag, det blidde en god foccacia. Den kommer nog att avnjutas ikväll!

Vi hörs.
(Bilder tagna av moi)


Today is the day of wednesday

Ännu en onsdag är kommen! Väderstatus: Snö och iskalla vindar. Inte så trevligt alls. I måndags trodde man att det skulle vända då solen sken och det droppade från taken, men tji fick jag och det var oväder dagen efter och även idag. Men jag deppar inte för det!

Vad har hänt idag då? Jag har ätit en rejäl frukost, ätit en lunch bestående av sushi, ätit en pannpizza  med parmesan, mango chutney och parmaskinka.  Jag har även njutit  av mina Branflake bars. Allt hemmagjort såklart. Tro nu inte att det enda jag gör om dagarna är att sitta och äta god mat, nehe du. Jag har även gymmat, dragit tapeter, gått på en rask promenad hem till mormodern och så har jag sovit en stund. Det var det hele det.

Nu så ska jag nog gå och knapra på ett äpple. Eller en apelsin. Eller en kiwi. Eller så tar jag en chokladbit.

Herrå!


Bild tagen i måndags.

Bygglov: Melin/Avelin Edition

Här hemma ser det ut som en byggarbetsplats, inte så konstigt med tanke på att det är precis det det är. Jordvärme och nya taper är det som står på agendan om ni undrar. Då mellanbrodern inte har vägarna förbi på ett tag så kommer det lite bilder här på bloggen istället så att han lätt kan se spektaklet. Ni andra får givetvis kika också!Matrummet ser ut så här för tillfället. Nya element är insatta och varmvattenledningar är dragna. På väggarna blir det en gråfärgad tapet med inslag av silver och breda ränder.


På den första bilden (tagit vid ett fönster, därav något dålig) så ser ni starten på grävandet som totalt blir ca 600 meter (det är ännu inte klart). Djupet är ca 1 meter hör jag för mig. På den nedre ser ni hur förvånansvärt platt det blir när han fyller igen kanalerna. Där nere ligger det alltså rör fyllda med vatten som blir uppvärmt tack vare jorden. Vilken teknik egentligen! I'ts a kind a magic som Queen skulle ha uttryckt det. 

 
Här är where the magic happens! Fråga mig inte vad respektive sak gör och är för någe för det har jag inte en susning om. Eller jo, det till höger på den nedre bilden kan jag berätta vad det är. Det är en frys. 

I väntan på något nytt

Nya glasögon är på väg hem till mig! Med både glas och båge så går hela kalaset på 395 kronor, nästan för bra för att vara sant. Jag ville ha ett par pilotaktiga och lite större så det blidde dessa som ni ser här nedanför. Jag är fasligt nöjd över mitt köp och jag är än så länge fasligt nöjd med Favoptic. Nu är det bara att vänta och se när dem kommer, snart hoppas jag.


I asked for a refreshing drink, not a bloody rainforest

Det har blivit mycket film den senaste tiden. Filmer som får en att fundera. Filmer som får en att skratta. Jag vet inte riktigt vad jag gillar bäst egentligen, det går upp och ner men i grund och botten är jag nog en komediare allt. Jag är speciellt svag för brittisk humor, amerikanarna är ljusår efter på den fronten och kommer nog aldrig någonsin komma ikapp. Jag har alldeles nyligen gått och blivit förälskad i filmerna Lock Stock & Two Smoking Barrels och Snatch, båda gjorda av Guy Ritchie (han är faktiskt inte bara Madonnas ex). Kommentarer som är klockrena och sättet som filmerna är upplagda & filmat på är fantastiskt bra. Sedan så gör skådespelarna sin del självklart. Brädan som tattare med konstig brittisk/irländsk accent, det kan knappast bli bättre än så.

Nyckeln till frihet såg jag för första gången i lördags. Vad ska man säga? Jo, det är nog den bästa filmen som någonsin gjorts. Jag kan inte sluta tänka på den. Så. Fantastiskt. Bra. Om ni inte sett den, snälla, gör det. 

Nyligen sedda filmer


Måndag natt

Länge sedan sen sist, jag vet. I ärlighetens namn så har jag faktiskt glömt bort att den här bloggen ens existerar. Så kan det vara. Men så tänkte jag efter lite. Jag älskar ju att skriva och jag älskar att blogga, så nu ska jag gå in helhjärtat för att få den här bloggen någelunda levande. Nu kör vi!

Dagen börjades med att jordens undergång var kommen. Men som tur var så var det bara snön på taket som rasade ner halv åtta på morgonen. Där stod jag klarvaken och redo att inleda dagen så jag började med att se klart på "Min brors flickvän". Dock dröjde det inte länge förrän magen ropade på hjälp och det var dags för intag av föda. Det blidde en tafflig ostsmörgås och en halvtaskig tidning i form av Hemmets Journal. 

Plötsligt fick jag för mig att jag skulle göra biskvier. Sagt och gjort, jag slängde ihop bottensmeten och körde igång. Det blev faktiskt riktigt bra och riktigt gott, ni kan se resultatet nedan. Det gäller bara att ha tålamod, för det var en rätt lång procedur. Men det var det väl värt kan jag lova.

Konstig som jag är så fick jag även för mig att jag skulle göra hemlagad pizza åt la familia. Sagt och gjort, jag slängde i lite saker i en bunke och vips så var en deg klar för jäsning. Under tiden så slängde jag även ihop en egen pizzasås. Ojoj, vad jag har slängt idag. 

På eftermiddagen skulle modern iväg och jobba och brodern den yngre hem till sitt. Brodern den äldre kom dock förbi en sväng och vi hann med att lyssna på roliga inspelningar gjorda av tre syskon med namnet Melin (konstiga typer det där). Bäst var nog Ronny Ragge (nej, inget "å" här inte) och hans Fordar. 

Nu är det kväller (snarare natter) och jag tror nog bestämt att jag behöver lite skönhetssömn. 

God natt från en trött Melin


RSS 2.0